Sökning

E-resurser i Ratamo bibliotek

Ratamo -bibliotek delar några av materialen. Vissa tjänster är endast tillgängliga på vissa bibliotek. Du kan använda onlinetjänsterna från ditt bibliotek och de tjänster som finns tillgängliga i biblioteksbyggnaden.

Använd var som helst:

Ellibs e-böcker

Ellibs är den delade samlingen av e-bok och e-ljudböcker av Ratamo-bibliotek, som innehåller både skönlitteratur och sakprosa. Du kan använda Ellibs på din dator eller mobila enhet. Tjänsten är tillgänglig via en webbläsare eller en applikation för mobila enheter. E-böcker kan också laddas ner på din enhet, till exempel när du reser, i så fall behöver du inte en internetanslutning för att läsa dem. Böcker returneras automatiskt när låneperioden har löpt ut. Du kan också reservera material. Du måste logga in på Ellibs med ditt bibliotekskortsnummer och din PIN -kod. E-böcker kan också sökas med Ratamos webbbibliotekssökning.

PressReader -tidskrifter

Det finns över 7 000 tidningar och tidskrifter från hundra länder på 60 språk i urvalet. Publikationer är e-kopior av de ursprungliga och är tillgängliga i 60 dagar från utgivningsdatumet och framåt. Du kan använda tjänsten med datorer och trådlöst nät i våra bibliotek eller genom att logga in. När du loggar in klickar du på människofiguren uppe till höger, sedan på knappen "Bibliotek eller grupp" och söker "Ratamo Libraries" från listan. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod. För mobila enheter finns det också en PressReader -app.

Naxos musik

Naxos musiktjänster är tillgängliga för alla Ratamo -kunder. Naxos är en riktig musikskatt. Det stora utbudet är väl värt att lära känna!

Naxos Music Library innehåller musik motsvarande nästan 140 000 CD -skivor. Större delen av samlingen är klassisk, men den innehåller till exempel blues och världsmusik. Med tjänsten kan du bland annat ta en rundtur i 1900 -talets klassiska musik eller lyssna på brittiska dialekter. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer.

Naxos Music Library Jazz täcker en samling av tusentals poster av t.ex. jazz, blues och världsmusik. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer.

Kom ihåg att logga ut när du har lyssnat på musik.

Rockway musiklektioner

Med Rockway -tjänsten kan du till exempel studera grunderna i att spela bas eller ukulele. Lånetiden för en enda lektion är två veckor. Du loggar in på tjänsten med ditt bibliotekskortsnummer. Du måste också registrera dig för tjänsten för att kunna låna kurser. En varning: Rockway kan använda din kontaktinformation även för marknadsföring.

Använd i biblioteket:

ePress

Du kan läsa e-kopior av finska tidningar i Hyvinge, Nurmijärvi och Riihimäki bibliotek och tidskrifter i Hyvinge och Nurmijärvi bibliotek. Tjänsten är tillgänglig på bibliotekets datorer eller din egen mobila enhet som är ansluten till bibliotekets Wi-Fi.

Länkar till e-resurser

Använd var som helst:

Ellibs

Naxos Music Library

Naxos Music Library Jazz

PressReader

Rockway

Använd i biblioteket:

ePress

Andra länkar:

eBiblioteket

Project Gutenberg