Haku

Ratamo-kirjastot ovat mukana kuntien yhteisessä E-kirjastossa

E-kirjastossa on e- ja äänikirjoja sekä digilehtiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä jonkin verran muilla kielillä. Valikoimassa on satoja nimekkeitä ja aineistoja lisätään jatkuvasti. Uutta luettavaa ja kuunneltavaa on luvassa joka viikko.

Voit lainata e- tai äänikirjan käyttöösi kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Voit myös itse palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan. Yhtä aikaa voi olla lainassa viisi kirjaa.

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä. Yhtä aikaa voi olla voimassa varauksia viiteen kirjaan.

E-kirjastoa käytetään sovelluksella

Lataa E-kirjasto-sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play tai App Store). Lähikirjastosi auttaa tarvittaessa palvelun käyttöön ottamisessa.

Et tarvitse kirjastokorttia, vaan E-kirjaston käyttäjäksi rekisteröidytään vahvan tunnistautumisen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) avulla suomi.fi-palvelussa. Tunnistautumisen yhteydessä tarkistetaan kotikunta osoitteen perusteella.

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, jonka tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

E-kirjaston verkkosivut